torsdag 19 september 2019

vecka 39, 23-27 september 2019


Veckoinfo vecka 39, 23-27 september 2019
Vi börjar veckan med en friluftsdag för hela skolan. Vi kommer att röra oss i skolans närområde och utföra olika uppdrag. Lunchen äter vi inne i skolan som vanligt. Eleverna i åk 1-2 är i tre blandade grupper. Kläder efter väder!
På tisdag har vi bibliotekstimme, alla lästa böcker med!
Ännu den här veckan läser vi ”En stund om dagen”. Eleverna har varit ivriga att låna böcker, som har presenterats. Det är bra träning att läsa de korta böckerna flera gånger. Då märker eleverna framstegen. Jag önskar er fina lässtunder under veckan!
Den här veckan repeterar ettorna ordbilder och bokstäverna O, M, A och S. Vi satsar lite mera på att skriva ord och meningar. Ingen läsläxa i läseboken den här veckan. Tvåorna repeterar alfabetet och hur bokstäverna skrivs. De skriver också egna texter.
I omgivningskunskapen lär vi oss mera om nyckelpigan.
Gymnastik: torsdag: foto-orientering på skolgården, fredag: simning i Folkhälsans bassäng, badkläder, handduk och tvål med.
På fredag uppmärksammar vi Röda korsets årliga hungerdagsinsamling. Vi äter en enklare lunch och överskottet går till insamlingen. Det finns sparbössor i skolan för frivilliga bidrag från eleverna.
Jag önskar er alla en trevlig helg och en bra skolvecka!

Gyllene Gaffeln serverar 23- 27 september 2019
måndag: havregrynsgröt, kokt ägg
tisdag: ajvarkyckling, ris
onsdag: vegetarisk lasagne
torsdag: revbensspjäll, rostade rotsaker
fredag: Hungerdagen: potatis- och purjosoppa