torsdag 23 oktober 2014

Vecka 44


Veckoinfo vecka 44
Vi har en innehållsrik vecka framför oss.
Vi kommer att delta i Folkhälsans Rörelsekvart vecka 44-47. Det är en tävling mellan skolor på Åland där det gäller att vara så aktiv som möjligt på rasterna.
På måndag kommer vi att göra en gravdekoration, som vi för till kyrkogården på onsdagen. Jag vill att alla elever tar med en liten granriskvist på måndag. Berätta för era barn om ni har någon släktings grav som de kan besöka och berätta var den finns. Övriga dekorationer lägger vi vid en allmän grav.
Vi gör ett nytt försök med höstsjung på tisdag.
I omgivningskunskapen lär vi oss mer om trafiken. På torsdag kommer trafikkonsulent Catharina Smiderstedt till skolan och berättar mera om vad man ska tänka på då man rör sig i trafiken.
På fredag får vi se teater. Föreställningen heter ” Karius och Baktus” och handlar om tandtroll.
Gymnastik: innegymnastik måndag och fredag: bollar, ärtpåsar och rockringar
I matematiken fortsätter vi att träna huvudräkning. Ettorna får träna på namn för talet 6. Tvåorna räknar vidare med uppställning.
Tiderna för utvecklingssamtalen kommer hem idag. Fundera på de olika påståendena tillsammans med ert barn och ta med dem till samtalet.
Ettornas tider för läkarbesök den 19.11 finns också i plastfickan. Ursula hälsar att det är önskvärt att en förälder är med vid besöket.
På onsdag kan man stanna på utelek med Erica efter skolan.
Hem och skola ordnar spökfest fredagen den 7 november.
Jag önskar er alla en trevlig helg och en riktigt bra skolvecka!

Gyllene Gaffeln serverar 27-31 oktober 2014
måndag: kokt korv, potatismos
tisdag: köttfärsbiffar, potatis
onsdag: fisk, potatis
torsdag: kycklingrisotto
fredag: morotssoppa