torsdag 15 maj 2014

Vecka 21


Veckoinfo vecka 21
Vi har ännu en spännande vecka med mycket program framför oss.
På tisdag har hela skolan genusdag. Vi tar upp könsroller och vi fokuserar på att alla har samma möjligheter att välja allt. Den här dagen får eleverna klä ut sig till pojke/flicka. Man kan vara färdigt utklädd på morgonen eller ta med sig kläder. Alla som är utklädda får gå på catwalken innan lunch.
På tisdag har vi också bibliotekstimme, alla lästa böcker med!
PÅ onsdag deltar skolan i Unicef-rundan. Eleverna har fått hem information om hur man kan sponsorera deras deltagande och på så sätt samla in pengar till barn i Asien. Tänk på att klä er bekvämt och ta på springvänliga skor! När eleverna kommer hem med sitt kamelpass ser ni hur många varv de har gått eller sprungit och då vet ni vad ni ska betala in på angivet konto. Kom ihåg referensnumret!
Hallongården kommer att ha sin morgonsamling på fredag. Eleverna kommer att berätta om sina byar och visa de fina bilderna. Under veckan lär vi oss mera om Herrö.
Vi kommer att öva avslutningssånger både i skolan och hemma till läxa. Åk 1-2 sjunger Barfotavisa och Idas sommarvisa som ”sina” sånger. De övriga sångerna sjunger hela skolan.
Boka måndagen den 2 juni kl.18-20 för SOL-utlåning och en mängd aktiviteter på skolgården.
Jag önskar er alla en trevlig helg och en bra skolvecka!

Gyllene Gaffeln serverar 19 – 23 maj 2014
måndag: kycklingklubbor, rostade rotsaker
tisdag: potatismoslåda med köttfärs
onsdag: minestronesoppa
torsdag: pizza
fredag: sesamstekt lax, limesås och potatis