torsdag 19 april 2012

Vecka 17

Veckoinfo vecka 17

Den här veckan gav oss en dos av Kalevala och bilder från Afrika.
Vi läser nu terminens sista vecka med ”En stund om dagen”. Lycka till med läsandet! I skolan koncentrerar vi oss på faktatexter under denna läsvecka. Eleverna har fått välja ett område de vill veta mera om. Under veckan läser de och söker fakta. Sedan skriver de en kort text om sitt ämne och på fredag får de berätta vad de har lärt sig. Läxan till fredagen blir att öva på att berätta / läsa sin text.
På onsdag har vi morgonsamling för hela skolan med temat ”Åland 90 år”. Vi berättar  lite om självstyrelsen och flaggan. Vi tränar inför morgonsamlingen i skolan och eleverna får i läxa att öva på sin text.
På tisdag kommer de blivande ettorna på besök en lektion.
Gymnastik: onsdag: röris och lekar, torsdag: mattor
På onsdag har vi bibliotekstimme, alla lästa böcker med.
På fredag är det dags att städa skolgården tillsammans med faddrarna inför Valborg. Klä er i oömma kläder och tag med en kratta och handskar. Kom ihåg att märka er kratta!
Hem och skola ordnar en tävling för att ge ett namn åt multisportarenan. Ni kan lämna in bidrag i en låda utanför lärarrummet. Tävlingen pågår till fredag den 27.4.
Vid samma ställe finns en ”citatlåda”, man ska med 5 ord beskriva hur det är att bo i Lemland. Citaten kommer att finnas på kommunens hemsida.
Jag önskar er alla en trevlig helg och en bra skolvecka!
Gyllene Gaffeln serverar 23-27 april 2012                                 
måndag: skink-ostlåda, rödbetssallad
tisdag. Kycklingwok med nudlar och grönsaker, sås
onsdag: fiskfärsbiffar, sås, potatis, grönsaker
torsdag: stekt fläsk, stuvade makaroner, grönsaker